Bureau Jeugdzorg Amsterdam / School2Care

UNWRAP_IT!

Een samenwerkingsproject met kinderen (werktitel UnWrap-IT) die betrokken zijn bij Bureau Jeugdzorg Amsterdam / School2Care en kunstenaars Lize Kelderman en Harold Schouten.

Doel van het project is om naar aanleiding van hun toekomstbeeld een verbeelding te maken en dat de persoonlijke verhalen (deze beeldende ‘portretten’) een positieve stimulans voor andere kinderen (en ouders) kunnen zijn en daarnaast het menselijke aspect van Bureau Jeugdzorg visueel maakt voor de bezoeker.

Bureau Jeugdzorg werkt met een heel aansprekende doelgroep, namelijk jongeren en kinderen.
Ondanks deze aansprekende doelgroep weet Bureau Jeugdzorg dit niet of moeizaam om te zetten in een aansprekend en positief beeld van zichzelf (en de doelgroep) naar buiten.

Gezien de complexiteit van de materie is dat natuurlijk niet eenvoudig te veranderen. Media zijn nu eenmaal meer geïnteresseerd in negatieve berichtgeving en emoties kunnen zodoende hoog oplopen als er zaken verkeerd lijken te gaan rondom jeugdzorg.

Wij denken dat er d.m.v. kunst een essentieel beeldend element kan worden toegevoegd dat bij kan dragen aan een positieve beeldvorming van Bureau Jeugdzorg en een bijzondere bijdrage kan betekenen voor de betrokken jongeren en de bezoekers van Bureau Jeugdzorg.

Uiteindelijk zullen de foto’s op groot formaat worden geprint en in vestigingen van Bureau Jeugdzorg Amsterdam en School2Care een plek vinden.

Met een aantal jongeren, (leeftijd tussen de 11 en 18 jaar) is een ‘pilot’ opgezet, waarbij de belevingswereld van deze jongeren en hun verhouding tot hun omgeving, de kern vormt voor de kunstwerken.

 

Hieronder een paar voorbeelden van inmiddels gerealiseerde werken met de jongeren

UnWrap-IT / Bureau Jeugdzorg Amsterdam-Imairo-2-WEB
Imairo fotowerk 200 x 95 cm

TT_BJA-Imairo-Djuna-640

Jurgen vleugels 6 boeddas cm
Jurgen 150 x 100 cm

Diamond-Time-Machine-tekst-32-x-46-cm
Diamond “Time Machine”  150 x 100 cm

TT-BJA-Diamond en Sam

Don-fruit-32-x-48-cm
Don “fruit”  150 x 100 cm

TT-BJA-Don en Djuna

imairo-tatoo-32-x-48-cm
Imairo “Music is Life”  150 x 100 cm

Djuna-spiegelbeeld-32-x-60-cm
Djuna “horeca-eiland”  180 x 100 cm

 

UnWrap-IT-Bureau-Jeugdzorg-Amsterdam-Samantha
Samantha tekening 220 x 190 cm

Samantha-Zuidas-100-x-150-cm
Setting op de ZuidAs met het werk van Samantha  150 x 100 cm

TT-BJA-Samantha 2